Duurzaamheid

CO2-neutraal printen – Climate Action Pack Konica Minolta

Sinds 2021 zijn we een klimaatneutraal partnership aangegaan met Konica Minolta om CO2 neutraal printen mogelijk te maken binnen ons bedrijf. Enerzijds optimaliseren we de printprocessen met vooraf geprogrammeerde eco-instellingen. Anderzijds neutraliseren we de resterende uitstoot via een gecertificeerd CO2-compensatieproject: een windturbineboerderij op het eiland Aruba, in het Caribisch gebied. Bekijk ons certificaat van ClimatePartner voor meer info.

Zonnepanelen

De Brug heeft in 2017 in totaal 2.106 zonnepanelen laten installeren op onze verschillende gebouwen. Zij genereren jaarlijks 550.000 – 600.000 kWh, goed voor zo’n 40 % van ons totale elektriciteitsverbruik.

Mobiliteit

De wijze waarop we ons verplaatsen heeft een grote impact op het milieu. De Brug wil zijn werknemers aansporen zich op een milieuvriendelijke manier te verplaatsen.

De doelgroepwerknemers kunnen sowieso gratis met de
tram en de bus rijden. Via een derdebetalersregeling biedt
De Brug aan zijn werknemers ook de mogelijkheid om gratis
met de trein naar het werk te komen.

Voor diegenen die met de fiets komen werken, is er een fietsvergoeding. Ook wordt er een gratis reparatiedienst aangeboden en krijgen zij een fluohesje en fietsverlichting. Elektrische fietsen kunnen gratis opgeladen worden want onze fietsenstalling is voorzien van een zonnepaneeltje en de nodige aansluitingen.

Onze werknemers met een elektrische wagen kunnen deze opladen op De Brug.

Al deze inspanningen blijken zijn vruchten af te werpen
want twee derde van alle werknemers komt naar het werk
met het openbaar vervoer of met een vorm van niet-gemotoriseerd
vervoer.

EcoMiles – Esso

Door deel te nemen aan het Eco Miles-project, dragen wij als Esso Card kaarthouders bij aan het planten van nieuwe bossen en
wouden wereldwijd. Zo neutraliseren wij de CO2-uitstoot veroorzaakt door ons wagenpark.

CO2-neutraal verzenden – BPost

De Brug verhandelt elk jaar ongeveer 1 miljoen geadresseerde drukwerken via de Belgische postdiensten. De CO2 uitstoot van al deze zendingen wordt door BPost voor ons gecompenseerd via financiële steun aan het Gold Standard project ‘Eritrea Water‘ van CO2-logic.