De Kobbe

‘Beperkt? Helemaal niet. Wij zijn creatief! Apart? Nee hoor, hier voelen we ons verbonden. Individueel? Wij kiezen voor samenhorigheid! Verschillend? In de Kobbe is iedereen gelijk! Om al die redenen ben ik blij dat ik hier deel mag van uitmaken. Elke week opnieuw.’ 

– An Bollaerts, verantwoordelijke De Kobbe 

De Kobbe is de hobbyclub van De Brug. In onze ateliers kunnen werknemers, monitoren en geïnteresseerden van buitenaf elke donderdagavond terecht om hun creativiteit los te laten. Samen met hen kan je komen tekenen, boetseren, schilderen en nog zoveel meer. Onze vrijwilligers van de verschillende ateliers helpen je daarbij graag verder. We pikken ook regelmatig een toneelvoorstelling, musical of optreden mee. Activiteiten zoals koffieconcerten, de jaarlijkse BBQ, het sinterklaasfeest en de kerstmarkt zijn eveneens erg in trek bij onze leden. 

Handwerk en knutselen

Handwerken is helemaal terug van weggeweest. Sinds kort is het weer een populaire hobby voor jong en oud. In ons handwerkatelier kan je in een rustige omgeving naar hartenlust naaien, borduren, breien en haken. Ook kan je hier gezellig komen knutselen in kleine groepen. Kom kennismaken met een brede waaier aan technieken en vaardigheden binnen de beeldende kunst. Ga vervolgens zelf aan de slag: creëer je eigen kunstwerken stap voor stap en zie ze langzaam vorm krijgen tot je tevreden bent met het resultaat. 

Keramiek

Klei is kneedbaar, soepel en natuurlijk, en zolang hij niet gebakken is steeds opnieuw bruikbaar. De mogelijkheden van keramiek zijn eindeloos. Ieder werkstuk is uniek omdat je het met de hand maakt. Dat is net het mooie ervan. Met een goede portie doorzettingsvermogen kan iedereen leren pottenbakken. In ons keramiekatelier leer je stukken opbouwen, met kleiplaten en allerlei mallen werken, decoreren en glazuren. Je stukken worden daarna gebakken in een van onze twee ovens. 

Lassen en metaalwerk

De mogelijkheden van metaal in de kunst zijn oneindig. Je kan er werkelijk alles mee maken. Twee stukken metaal die je aan elkaar last, zijn voor altijd met elkaar verbonden. Het stugge staal bewerken, lassen, snijden en buigen is een hele uitdaging, maar het resultaat is eens zo fascinerend. Kom elke donderdag mee de handen uit de mouwen steken op onze lasafdeling. Onder deskundige begeleiding kan je hier je eigen metalen beeldhouwwerken maken. Gebruik je creativiteit en geef het afgedankte materiaal een tweede leven. 

Tekenen en schilderen

Bij De Kobbe haal je de creatieveling in jezelf naar boven. Dat kan je doen door op een blanco vel papier je creatie vorm te geven. Heb je de smaak te pakken? In ons tekenatelier leer je alle basistechnieken van tekenen en schilderen. Experimenteer met verschillende materialen. Kom iets persoonlijks en unieks maken. En geniet vooral, omdat iets zelf bedenken enorm veel voldoening geeft. Je hoeft dus geen ervaren kunstenaar te zijn om hier je ideeën vorm te kunnen geven. In een ontspannen sfeer krijg je de ruimte om je fantasie de vrije loop te laten. 

Meer info? Contacteer An Bollaerts
via dekobbe@debrug.be of 03/444 16 83